Rubik kocka profi kirakása

Írta Rubik Kocka 2020/02/16 3 Hozzászolások Rubik kocka - SpeedCube.hu,

Rubik kocka profi kirakása - Fridrich metódus

 

Rubik kocka kirakása nem könnyű feladat, habár a világrekord 5 másodperc alatti ennek megtanulása akár több napot is igénybe vehet.

Jelen esetben egy fejlett technikát fogunk bemutatni az ugynevezett Fridrich módszert CFOP, ezt a technikát alkalmazza a SpeedCuber közösség a mai napig.

A fő feladat, hogy rétegenként kell megtanulnunk az algoritmusokat amik a következőek: Cross, F2L, OLL és PLL

 

 

A 3x3 Rubik kocka Profi kirakásának a következő lépései vannak:

 

 

1. CROSS:  A bűvös kockán elsőként az alsó fehér széleket kell kiviteleznünk. Egyszerűnek tűnik, de ahhoz, hogy tökéletesen elsajátítsuk oda kell figyelni. A kocka kézhezvételét követően megvizsgáljuk az elrendezését és az összes forgást meg kell határoznunk a fehér kereszt kirakásához. Ebben a fejezetben 7 lépést kell megtanulnunk.

 

 

2. F2L:  Amikor a fehér keresztünk elkészült, jöhet az első két réteg (F2L) kirakása amit egy lépés sorozattal oldunk meg a fehér sarok és a második réteg párosításával. Összesen 4 sarok kockáról beszélünk amik 4x7 forgatást, lépést követelnek meg.

 

 

 

3. OLL: A rubik kocka kirakásának 3 lépése, amikor az utolsó rétegének (OLL) a beállítása, ahol a sárga részét állítjuk be, az oldalsó részek figyelembevétele nélkül. Itt 57 algoritmust kell megtanulnunk.

 

 

4. PLL: A bűvös kocka kirakásának befejezető megoldása 21 algoritmus memorizálását igényli itt rakjuk ki az utolsó réteget (PLL).

 


 

 

 

Gratulálunk, ha követted a Rubik kocka kirakását akkor mostmár profi modón ki tudod rakni a kockádat!

 

3 Hozzászolások

Péter:
2020/02/16, 03:11:00 PM
Válasz

Nagyon hasznos volt számomra, bár azért van még mit tanulnom a témában.

Gabi:
2020/05/02, 02:06:23 PM
Válasz

Sziasztok Ez nagyon jó kirakási útmutató és ingyenesen le is lehet tölteni a webshopból. Köszönöm végre gyorsabban ki tudom rakni a Rubik kockát. Nekem amúgy GAN Rs kockám van.

Kitti:
2023/02/14, 04:19:43 PM

Hány perc/másodperc alatt ????????

András:
2020/07/24, 03:10:18 PM
Válasz

Nagyon jó köszönöm, végre gyorsabban ki tudtam rakni: CFOP Rubik kocka

Hagyj üzenetet